torsdag 23 januari 2014

När världen säger ifrån


Att Putin and the gang verkar ha svårt för homosexuella har vi förstått sedan länge. Av någon anledning verkar de vara totalt vettskrämda för det vackraste människan har: kärlek. Världen hade kunnat kuva sig. Inte vågat bry sig. Inte orkat göra någonting åt det. Tänka ”det ordnar sig nog”. Men så är det inte. Inte den här gången.
För nu är det inte bara arga och upproriska privatpersoner som ger sig ut i strid. Nej, det är hela länder som kämpar för förändring och visar vart skåpet ska stå.
I Amsterdam sattes det upp regnbågsflaggor inför Putins stadsbesök, Obama stannar hemma i USA och fyller istället upp landets delegation med två homosexuella och nu senast har Tyskland visat upp sina landslagsdräkter - som är i skimrande regnbågsfärger. Och då har vi inte ens nämnt alla protester som skett av privatpersoner (som Emma Green Tregaro tex.)

Det är vackert. Så oerhört vackert när världen säger ifrån. Nu gör vi hela OS 2014 till en enda stor kärleksparad. Vi ska krama sönder Putins vrånga åsikter och låta alla hångla som dom vill. För hur är det man brukar säga... de som är mest homofobiska är de som inte vågar erkänna sin egen sexualitet. Så vem vet, Putin är kanske den som kommer hångla mest av alla.

Glada kramar
//Nina

Inga kommentarer: