lördag 29 augusti 2009

Är IKEA så mycket att prata om?


Få har väl missat alla besvikna ord som skrivits dom senaste dagarna angående IKEA´s byte av bokstäver. Folk klagar, ställer sig frågande och skriver protestlistor. Få verkar vara oberörda av detta lustiga trick från det småländska möbelföretaget. Om allt detta kan du läsa hos tex Please copy me, Cap & Design, IDG, Mattis och på Kreafonbloggen. Bara för att välja några upprörda röster. Jag kan säga så här. IKEA har funderat och tyckte det är lättare att ha samma typsnitt överallt. Jahapp. Inte så tilltalande för ögat men nä. Jag orkar faktiskt inte bry mig om det. IKEA, använd vilket typsnitt ni vill bara jag kan fika för en pyttepeng, handla platta paket och köpa ett billigt kastrullset till mina barn när dom flyttar hemifrån.

Är ett typsnittsbyte verkligen så mycket att prata om, vad tycker du?
//Nina

3 kommentarer:

The Girls Of Florida sa...

haha tänk vad roligt ändå om glesortstanterna skulle sitta och darra på underläppen om Halens byter typsnitt. Eller om jag-kan-självfarbröderna jublar över Biltemas nya fina B. Det här kan bli hur roligt osm helst.

//Nina

Malin sa...

En av världens största katalogproduktioner som gått från klarhet till klarhet skjuter sig helt plötsligt i foten och gör något som inte tjänar sitt syfte. Katalogen är varken tydlig eller inbjudande till att handla.
Är det en världsnyhet? Nej. Men en branschnyhet. Känns ganska naturligt att branschbloggar tar upp det.
Fast jag skulle inte direkt skriva på någon protestlista över det... ;)

Hammarstrand sa...

Storm i ett vattenglas! :-)