tisdag 12 juli 2011

Torsten, hatet och kärleken.All flaggning i Göteborg sköts av Patriotiska Studentförbundet. Bara namnet ger mig onda aningar om vad förbundets medlemmar har för åsikter och idéer. När dessutom deras främsta syften är :
Främja intresset för och värna om svensk kultur, tradition och historia.

Verka för nationell samhörighet kring ideal, värden och symboler som är höjda över partpolitiska skiljelinjer.

Upprätthålla och stärka försvarsviljan.

Ja, då förstärks känslan av att medlemmarna är lite mer samhörighet med Åkesson än med många andra.

Vad jag har förstått det så är det inte Patriotiska Studentförbundet som bestämmer vilken flagga som ska hissas var. Dom har bara fått i uppdrag att hissa på beställning. Så Torsten Persson, kansler i förbundet, behöver över huvudtaget inte bry sig. För om uppdraget inte passar är det bara att säga upp det. Det finns säkert hur många andra som helst som med glädje skulle arbeta för samma summa pengar. Utan att klaga.

För vad är det du klagar på Torsten? Att vi glada och stolta invånare faktiskt tycker att samer, romer, funktionshindrade och homosexuella har en given plats i svensk kultur? Du verkar ha problem med det. Men vet du vad? Dessa fina människor har funnits hela tiden, i vårt land. Vare sig du vill inse det eller inte. Det betyder att dom är en del av vår historia och deras kultur är lika viktigt som din.

Att säga som du ” - Tidigare i år tillät man samerna att flagga på Gustav Adolfs torg och sedan fick zigenarna flagga. Vad blir nästa steg, att handikappsrörelsen hissar sin? De har väl ingen flagga, men de kan ju kanske skapa en med en rullstol och två korslagda kryckor undertill” är inte bara olyckligt. Det skvallrar också om att du och dina kamrater helt saknar respekt för andra människor. Att ni ser ner på dom som inte är som er och att ni har en förnedringens ådra pulserande. Människor som ni har också en rätt till att andas, äta och finnas till. Men bidrag från kommunen ska ni då verkligen inte ha rätt till.

En annan sak du är bekymrad över Torsten är hur stadens barn och ungdomar ska hantera att det finns homosexuella människor. Du säger ”Hur ska man förklara som förskollärare för små barn vad det är för flagga och vad den symboliserar och vad det är för människor. Barnen kan ju få mardrömmar om förskoleläraren berättar om vad homosexualitet handlar om.” Jag har nog större problem med att förklara den ondskan du står för. För om det är något barn får mardrömmar om så är det just dumma, elaka och korkade människor. Kärlek och omtanke är det väldigt få som mår dåligt av. Testa själv Torsten, att se världen med lite mer ömhet i ögonen. Jag lovar dig, det är något till och med du skulle må bra av.

Så snälla Torsten Persson med kamrater. Tacka gärna nej till våra skattepengar och låt någon rakryggad hissa flaggan i fortsättningen. Tack.

Artiklar om ämnet: Patrioter vill hala regnbågsfanan.
Det ar klart att jag blir upprörd.
Lars Gardfeldt: djupt problematiskt.
Regnbagsflagga uppror patrioter

Andra som bloggat om det: Dalmaneek.blogspot.com.
Anjocity.wordpress.com

Inga kommentarer: