torsdag 10 maj 2012

Välkommen på kalaset, men gå gärna hem i tid.

För att komma in på de flesta krogarna måste du vara över 20 år. För att handla på systemet måste du nått samma ålder. Men tro inte att det är fritt fram efter din tjugonde födelsedag.
Nej nej. Politiker i Göteborg har dragit på sig en illaluktande moralkostym och ska nu se till att du, trots en ålder över tjugostrecket, inte får dricka alkohol på krogen efter klockan 03. Sen ska du vackert promenera hemåt, ta en Resorb och sova. För det är ju en dag i morgon också.

Kan tänkas att du är vuxen nog att handla alkohol men du är inte vuxen nog att bestämma när det är slutkalasat. Det är en sorglig framtid vi har framför oss när politiker tror att vi inte klarar oss utan att hålla dem i handen dygnet runt. Det är sorgligt rätt och slätt varje gång en vuxen människa behandlas som ett olydigt barn som fått utegångsförbud. Det är sorgligt och bistert med överförmyndarmentalitet.
Sena kramar
//Nina

2 kommentarer:

Terese Mörtvik sa...

Snarare skulle jag säga att det är sorgligt när vuxna människor behöver behandlas som olydiga barn. Vilket många faktiskt gör, tyvärr.

The Girls Of Florida sa...

Behöver behandlas? Tror du får förklara dig.
Du menar att ett det finns vuxna som inte klarar alkohol och det därför är bra med förbud?

I så fall ska vi ha förbud mot allt. Finns alltid någon som inte klarar av det.