torsdag 19 mars 2009

Vingklippt av rävsaxen.

Min vingklippta tillvaro 2009. Tack vare min slitsamma tid på Volvos rullande band kan jag sitta på häcken ett tag och håva in a-kassepengar. Slappis ligger nära till hands. Men så här ligger det till:
Jag skulle kunna börja frilansa. Ta ett uppdrag lite här och där och försöka få ihop till hyra, mat och nya skor till barnen. Ja det skulle jag kunna göra. Men för att kunna det måste jag dra i gång någon form av firma.
Låt oss leka med tanken att Ninas enskilds firma är i gång och jag faktiskt skulle få in någon skrynklig tusenlapp. Vad tror ni A-kassan säger om det? Ajabaja säger dom och klipper mig med rävsaxen. För har man egen firma får man då rakt ingen a-kassa. Och ingen annan hjälp heller. Och hur får man ihop en hel lön från dag ett? Nä jag tror jag struntar i det där med att bli min egna chef och sitter på häcken ett tag till. Tills någon utav er ger mig en proper anställning.

//Nina

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ska starta kampanj ANSTÄLL NINA! Gå med banderoll på stan, dela ut flyers mm. Det är synd och skam att en såpass bra Copy sitter hemma och fyller i a-kassekort.

The Girls Of Florida sa...

Vero, ditt smicker är som godis för munnen. Gott och njutbart.

Entapir sa...

Där har jag varit! Dryghet. Men jag sa till tanten hos arbetsförnedringen att jag ville starta eget, och då kastade hon in mig i en snabb avsocialistiseringskurs (en sån där man blir mindre socialist, lär sig fuska med skatt osv), gav mig Starta-eget bidrag och ett eget kontor. Tjong.
Om jag bara jobbat mer & spelat mindre Warcraft 3 hade det nog funkat...