tisdag 15 mars 2011

Nej du lilla politiker, vi tänker inte göra som du vill.

Ledsen i hela kroppen blir jag av politikerna i stadsdelsnämnden Linné-Majorna. Så urbotat korkade förslag dom slänger ur sig att jag ibland misstänker att dom är höga på nått. Alternativt har skyhög feber, hela bunten. Nu har dom kommit på att om dom flyttar om alla elever i stadsdelarna kommer det betyda kvalité. Ursäkta mig?
Ett tydligt exempel på dårskapen är hur det kommer gå för eleverna i Hagaskolan. En skola som fungerar utmärkt. Engagerad personal, trygga elever och väldigt nöjda föräldrar. I skolan går det idag cirka 200 barn från förskola upp till femteklass. I många år har det vart prat om att även sjätteklassarna ska få gå kvar. Annars går man över till den stora Nordhemsskolan när man börjar åk 6. Så länge allt frid, fröjd och hurra.

Men om nu politikerna får som dom vill ska det enbart gå förskolebarn och upp till åk 3 i skolan. Eleverna ska sen byta till Annedalskolan i tre år. Efter dom åren tar vi en vända med flyttvagnen igen för att denna gång slå rot i tre år på Nordhemsskolan. Ja men oj så fint och kvalitétsaktigt det låter. Flytta runt barnen bara. Knäck dom från början så slipper samhället göra det sen. Idioti.

Hagaskolan är stabil, alla trivs och det finns verkligen ingenting att klaga på. Nä visst, där finns inget bibliotek som på Nordhem. Men jag tror fan barnen klarar sig ändå.

Konstigt är det. Du kan knappt få jobb som lokalvårdare utan utbildning men politiker kan tydligen vilken fåne som helst bli. Men en sak ska ni veta, Hagabor är inga som ger sig lätt. Nu rustar vi för kamp. Och tänker vinna den.

Stötta oss genom att gå med i vår Facebookgrupp. Tack.

2 kommentarer:

Tessan - KREATiV text I foto I design sa...

Politiker är de mest verklighetsfrånvända människor som finns. Sorgligt men sant.

The Girls Of Florida sa...

Mycket sorgligt. Och skadligt.