tisdag 7 juni 2011

Kärlek, glitter och omtanke - Gretchen!

Gretchenofsweden

Aldrig är väl Göteborg så sprudlande vackert som när stan pryds av regnbågens färger. Under hela HBTQ-festivalen sprudlar det av färg, kärlek och feststämning. Det är fint.
Samtidigt som det är tragiskt att festivaler som dessa överhuvudet ska behövas. Kärlek är som den är. Och vem har med att göra om du pippar tjejer, älskar män eller faller i förälskelse i vad som helst. Varför lyfta på ögonbrynen för att en kvinna saknar en penis eller om en kille klär sig i trosor. Det är en skam att vi bryr oss så mycket om varandra, fast på helt fel sätt.
Och så länge några av oss kommer att reagera negativt på andras lycka kommer också HBTQ-festivalen, Pride och övriga tillställningar att finnas.

En person som verkligen är lite mer än dom flesta av oss, som kämpar sig blå både för sig själv och andra – det är Gretchen. För inte nog med att hon ansvarade för stora delar av hela HBTQ-festivalen hon körde också ett antal dragshower på stadens ålderdomshem. Och det tycker jag är värd att firas många tusen gånger om. För mig är hon en hjälte som tänker längre än dom flesta. Puss Gretchen, glöm inte att jag älskar dig!

Se inslaget från SVT.

2 kommentarer:

hampus hedelius sa...

Härligt <3

The Girls Of Florida sa...

När vi ses, alla tre, kan inget annat än magis skapas. Puss!