tisdag 6 juli 2010

Fy för F!

Att låta tonåringar onanera i youtubefilmer kändes desperat och att elda upp 100 000 kronor kändes inte mer rätt i magen. Snarare som ett hån.

Hundra tusen kronor, det är en himla massa pengar. Men det är också den summan som är skillnaden mellan svenska män och kvinnors löner, varje minut. Låter ju galet sjukt. Får verkligen hoppas att gamla traditioner håller i sig så kvinnor låter män betala på krogen.
Men hur som helst, 100 00 kronor. Får svindel. För det är en förmögenhet som få av oss enbart drömmer om att få ha på sitt konto.
Men det är också 100 000 kronor som inte lägre finns. För tack vare Studio Total och Gudrun Schyman är har vi nu fått lite mer aska och pengamoln. Och lite mindre pengar.

Visst uppmärksamhet i all ära. Lattjo PR, jippo och hela kånkarången. Men som ett politiskt parti, eller bara seriös i största allmänhet, vill man då inte verka som någon pålitlig? Vara någon man kan lita på, vara en hygglig kamrat. Då kan jag inte för mitt liv förstå varför man ställer sig och eldar upp mat, semestrar, kläder, biobesök, födelsedagspresenter och tusen andra prylar som just 100 00 kronor hade kunnat gå till. Om man bara låtit bli att elda upp dom vill säga.

För mig, som jag ser det, fanns det två andra vägar att gå.
Väg 1. Det mest självklara, dela ut pengar till behövande. Kanske inte lika spännande. Men bra mycket snällare. Lovar att ensamstående och heltidsarbetande Inga-Britt, mor till tre, skulle bli så där underbart själaglad över det extra tillskottet att hon kunde gå ut i krig för Gudrun.

Väg 2. Åk på landet-runtturné och samla in pengar från män. Dela sedan ut dom till oss fattiga kvinnor. Hade kunnat bli en långlivad turné som säkert skulle ge mer uppmärksamhet och snälla tankar om Gudrun and the gang än just en pengabrasa.

Det är jättekul, verkligen, att Studio Total vågar hitta på galenskap. Men det är synd att dom gör det helt hals över huvud. Och en skam för F! och Gudrun att ni inte har mer hjärta och hjärna än så.
Verkligen.

100 000 kramar
//Nina

2 kommentarer:

Peter sa...

Kolla gärna in denna film om en kvinna som har mycket att säga om Islam: http://dotsub.com/view/cf2836ec-e7c3-4469-9ff5-cc7b580742be

The Girls Of Florida sa...

Du Peter, spama gärna någon annan eller håll dig till ämnet. Sånt uppskattas.
Bryska kramar
//Nina