onsdag 31 augusti 2011

Om AMS ändå kunde vara lite mer som Twitter.

Att vara inskriven på Arbetsförmedlingen är lite som att dö en smula. Handläggarna pratar till dig som om dom hade en mindre smart individ framför sig. Dom låtsaslyssnar bara på vad du vill och kan och hjälpen du får stavas telefonkatalog, CV-mall och personliga brev skrivna av handläggaren själv.
Som inskriven på Arbetsförmedlingen kan du inte räkna med att någon ska tro på dig och vara en gnutta uppmuntrande. Ännu mindre kan du räkna med att få tips på jobb. Kort sagt är Arbetsförmedlingen något som ingen är värd att besöka.

På Twitter däremot finns det alltid någon som stöttar, peppar och muntrar upp dig. Där väller det runt vänliga själar som tipsar om lediga jobb eller kommer med förslag på kurser, utbildningar och arbetsplatser som är något att ha.

Tänk om det åtminstone fanns ett tiotal aktiva och positiva handläggare från AMS på Twitter. Handläggare som kunde säga något annat än ”titta i telefonkatalogen efter intressanta företag”. Handläggare som tar till vara på alla jobbtips som flödar omkring och faktiskt kan se livet från den ljusa sidan. Handläggare som ännu inte stelnat till och tycker att lycka är lika med att fylla i blanketter. Det hade suttit fint för alla arbetslösa att ha kontakt med en glad handläggare som såg dina styrkor och som vågar tänka utanför den stela byråkratin som råder. En handläggare som var lite mer som vilken twittrare som helst.

P & K

Inga kommentarer: