måndag 28 november 2011

I Love Unhate

Katolska kyrkans uppförande är skrattretande löjligt och Benettons strategi är antingen barnsligt eller ren kämparglädje. Eller möjligtvis bägge två.
I den senaste kampanjen, Unhate, från Benetton står återigen kärlek i centrum. Och några som inte tolererar vilken kärlek som helst är den gamla dammiga påvekåren. Så givetvis skriker de ut sin ångest över en bild där på Bennedick XVI pussas med imamen Shejk Ahmed al-Tayeb. Verkligen upprörande. En puss. Två män. Och hela världen rasar samman.

Det lustiga är att religion som någonstans ska vara människans stöttepelare inte tolererar homosexuell kärlek, kvinnliga präster eller ens kvinnor i största allmänhet (för vissa stollar då). Det är verkligen knasigt att religion fortfarande kan existera med så korkat förhållningssätt till helt naturliga saker.
Men visst, påven and the crew, fortsätt ni att fördumma er själva. Jag gissar att det endast ökar uppmärksamheten till Unhate. Vilket leder till att Benetton fortsätter att blomma och du mr. Pope kan fortsätta brumma runt i din glasbur.


Mycket kärleksfulla kramar
//Nina

Inga kommentarer: