söndag 12 maj 2013

Solrosen, Stendahls och Barnkonversationen

Det kom ett mail. Och med allvarsamt hjärta får du ta del av det, ord för ord.
Mailet lyder så här:


Att veta att pappa har begått våldsbrott, att veta att mamma ljuger om att pappa är ute och reser fast att han egentligen sitter i fängelse, att varje dag gå och hoppas på att mamma skall komma hem är känslor som är svåra att hantera för barn. De känner sig ofta ensamma, utanför och har många frågor. Inte bara för att barnen ofta känner en saknad, utan för att det är ett tabubelagt ämne som är svårt att prata om. Därför startade vi #Barnkonversationen.

Med utgångspunkt i FN:s Barnkonvention, att sätta barnen och deras behov i första rummet, vill vi lyfta ämnet och skapa en dialog mellan barn och vuxna utifrån barns tankar och funderingar. Och framför allt vill vi visa att det finns många fler som bryr sig och som kan hjälpa när föräldrarna inte finns där.

Med start den 8:e maj och två veckor framåt lyfter vi fram 14 frågor från 14 fantastiska barn av de totalt 30 000 barn i Sverige som är i behov av Solrosens stöd. Frågorna ställs genom korta filmer, en varje dag, på www.barnkonversationen.se. Här kan allmänheten gå in och svara och skicka frågan vidare via Facebook, Twitter och Instagram. På så sätt kan alla visa sitt personliga stöd och hålla konversationen levande. Se första frågan här från Anna, 6 år.

Barnsliga kramar och en puss till Stendahls
//Nina

Inga kommentarer: