måndag 4 november 2013

Halloweenstripp för gemene man


En av de bilder som Clarion Hotel Post valde att publicera på sin Facebook-sida men sedan har tagits bort.

Under helgen som gick pyrde Halloweenkalas i var och annan vrå. Så även på Clarion Post Hotel, i samarbete med Port du Soleil. Men något måste gått galet i planeringen för som underhållning bokades bland annat ett gäng mer eller mindre nakna kvinnor. Och det hade kanske ingen reagerat på om Post Hotel/Port du Soleil bedrev klubb med exotisk dans och vuxenunderhållning. Men så är inte fallet (även om kvinnorna kom från Chat Noir).

Att kvinnorna var där självmant och fick lön utgår jag ifrån. Men jag utgår inte från att detta är underhållning. Åtminstone inte på ett ställe som Clarion Post/Port du Soleil. Hur gick tankegångarna egentligen? Jag kan för mitt liv inte begripa varför man vill sätta en strippstämpel på sitt annars ganska respekterade namn. Vad vill de förmedla, att de har en människosyn som borde dött samtidigt som mammuten?

Så vitt jag har förstått gjorde stripporna inte direkt så mycket mer än att stoltsera med sina kroppar och höll i bengaler/tomtebloss. Det känns inte som något som borde klassas som underhållning. Åtminstone inte på en klubb riktad till den breda massan, inne på ett hotell som få drar strippparaleller till. Det är faktiskt bara osmakligt.
Den människosynen de sprider genom denna så kallade underhållning är ruskig. Det spelar ingen roll om det är män eller kvinnor som åmar sig inför ögonen på den skumpafulla publiken. All objektifiering borde för länge sedan ligga i soptunnan. Och där får den snart sällskap - av av både ett hotell och en klubb.

PS. Att Nordic Choice Hotels, där Clarion Post ingår, dessutom har en porrfri policy bevisar väl bara hur stort hålet i huvudet egentligen är. Sorgligt att man inte är mer rädd om sitt varumärke.


Andra inlägg om samma ämne: Nöjesguiden & Göteborg nonstop.

UPDATE. Fler artiklar: GP, GT, Sveriges Radio, SVT och TV4 Göteborg. Påklädda kramar
//Nina

Inga kommentarer: