torsdag 28 november 2013

Har vi fått nog nu?

Har vi inte fått nog? Fått nog av att andra ska lägga sig i döma om du gör rätt eller fel. Så länge dina handlingar inte gör någon illa så ska andra ge tusan i hur du lever ditt liv. För kan någon svara på varför inte Kristin ska vara kär i Paula? Varför det upprör vissa att Göran har gift sig med Mats? Varför är det konstigt att både Anders och Oskar vill vara sambo med Anna? Varför titta snett för att Gisela har två män? Eller för att Angelika inte har någon man alls.

Har vi inte fått nog av att Kent skriker svartskalle och neger efter Ismail och Amina. Tycker vi inte att det är oerhört lågt av Siv som vill dra in på samtliga biståndspengar som inte direkt hamnar i en svensk ficka? Och varför anställer VD-Svensson hellre en till Svensson istället för en Balàzs? Är det inte oerhört pinsamt att Benny påstår att alla är värda lika mycket när han samtidigt röstar på ett järnrörsparti?

Har vi inte fått nog av att Katrins löneutbetalning aldrig är lika saftig som den hennes man får? Spyr vi inte öppet på alla gubbar som anser att det är deras rätt att nypa rumpa på precis vilken tjej som helst? Är vi inte aströtta på att kvinnor måste vara dubbelt så bra än vad männen behöver vara för att bli godkända? Överhuvud taget är väl kön rätt obegripligt att prata om i de allra flesta diskussioner?

Har vi inte fått nog av att pengar styr allt? Räcker det inte med palmolja och angorapäls nu? Tycker vi fortfarande att vargpäls och krokodilskor är det läckraste en människa kan bära? Tycker vi inte att det är dags att ta eget ansvar? Står det oss inte upp över öronen att vi dag efter dag bara fortsätter som vi alltid har gjort? Tycker vi inte att tiden för förändring har mognad tillräckligt?

Har vi inte fått nog nu?

Aldrig mera tyst, ifrågasätt, orka ta diskussionen.

Aldrig nog med ramar
//Nina

2 kommentarer:

Lakritsdraken sa...

Word!
Kram, du är bara bäst! ♥

Nina sa...

Tackkram!

//Nina