måndag 8 september 2008

Eländig kampanj, eländigt ljud


Rubriken lyder "Få tyst på eländet" och vi kan inget annat än att hålla med. För det första är hela idèn väldigt magstark (även för stålbrudar som oss). Alldeles för tokmycket magstark. Och för det andra låter det mer som en kvinna som har sex. Inte som ett barn som blir våldtagen (eller var det en förlösande kvinna vi hörde?). Nej, vi vet inte hur ett utsatt barn låter. Som tur är. Men vi har svårt att tro att det skulle låta som fejksex av en dålig skådis.
Just det ja, har ni inte sett/hört eländet kan vi informera om att det är lådor med ljud i. Ljud av till exempel en skottskadad åttaåring i Haiti, en brännskadad man i Sudan och en blivande mamma i Somalia. Alla ljud är från skådespelare (tack gode gud för det). Texten är "Få tyst på eländet. Skicka en barnmorska till en blivande mamma i Somalia."

Mycket uppmärksamhet får kampanjen med all säkerhet men om det resulterar i pengar är vi mer tveksamma till. Risken är stor att folk får ont i magen och stänger av sig. Totalt.
Vi önskar, trots en tvivelaktig kampanj, Läkare utan gränser all lycka i världen. Se nu till att tysta ner eländet.
//Nina

3 kommentarer:

PN sa...

Förstår att Läkare Med Begränsningar tar till djärva grepp för att få lite mer ca$h, men det där är fel väg att gå - for obvious reasons.

Förstår dock deras desperation. Trots alla biståndsmiljoner vi hostar upp varje år står dessa tappra män och kvinnor i ett fjärran land med ett paket Alvedon, tre plåster och ett begagnat bandage och med ett ansvar för mellan 50 och 500 pers. Galet.

Gustav sa...

Tycker det låter som att ni är lite bittra? Kampanjen fångade min uppmärksamhet och helt plötsligt hade jag visst skickat iväg ett sms och skänkt pengar. Läste i Resumé (tror jag) att de hade stoppat kampanjen nu efter att polisen trott att det var bomber? Kul :)

The Girls Of Florida sa...

Nu hänger jag inte med hur polisen tänker. Bomber? haha roligt. Eller bomber är inte roligt men kopplingen var lite underlig.

Bittra? Får kanske bli en bättre copywriter då. För bittra är vi inte men kampanjen föll oss inte riktigt på läppen.

Jag måste få skratta åt polisen igen..hahahah