söndag 28 september 2008

Säker sex, ett gött jobb
I går var det "World Contraception Day". Eftersom klamydia och oönskade graviditeter ökar bland ungdomar är det ett försök att få kondomanvändning att skjuta i höjden. Jag vet inte hur dom har gått tillväga men jag gissar att det är lite gratis utdelning av kondomer och kanske en lärare med röd ansiktsfärg har tagit upp ämnet på någon gymnasieskola.

På Way Out West var RFSL där och delade ut små piffiga kit. Däri fanns både kondom och glidmedel. Hur praktiskt som helst. Om dom även var inblandande i gårdagens kondomdag har jag ingen aning om. Men vem blir inte glad över "Colour of love"?

Men till huvudfrågan, varför är det så pinsamt att ta fram en kondom när det ska till att gosas i de mer avancerade divisionerna? Eller är det köpandet som är pinsamt? Skulle det bli lättare om förpackningarna var roligare/snyggare?

Någon dag när Girls of Florida får några timmar över ska vi försöka knäcka gåtan. Någon som vill vara med? Att göra en kondomkampanj låter änna som ett gött jobb.

7 kommentarer:

30+ sa...

Jag tror det pinsamma i kondomer ligger i det faktum att man måste börja diskutera huruvida man ska ligga med varandra eller inte. Upp till det stadiet har det kanske mest varit lite hångel. Då kommer frågan: "är det hångel som gäller eller ska vi ligga lite?" Och det kan man ju inte så noga veta utan att man måste, gud förbjude, PRATA med varann. Och det är pratet som är det pinsamma, inte kondomen i sig. Eller är jag ute och cyklar nu? (Vore inte första gången.)

The Girls Of Florida sa...

Haha, ja att ställa frågan "ska vi ligga lite" är ju lagom charmant.
Jag försöker tänka tillbaka på mina ungdomsdagar då sånt här var jobbigt. Men va tusan, ALLT va pinsamt.
Att kunna beställa hem kondomer i ett anonymt brev tycker jag vore ett lätt sätt att åtminstone skaffa sig kondomerna. Men resten har jag ingen lösning på. Än.

Anjo sa...

Det är lite märkligt egentligen. Folk har grym ångest inför kondomer, men att handla dasspapper eller bindor/tamponger är vardag.

Underliv som underliv...

The Girls Of Florida sa...

Ännu märkligare är det att det verkara vara mindre pinsamt att få klamydia än att be om kondom.

(Nu blev det en märklig mening som jag inte orkar rätta till. Sorry och god natt)

30+ sa...

Torka sig i arslet gör man ju förhoppningsvis ensam. En kondom använder man dock förhoppningsvis på tu man hand (eller fler). Och pinsamt blir det bara vid gruppaktiviteter.

Anonym sa...

Jag, som fembarnsfar, borde väl hålla käft. Men det pinsammaste är väl alla sorter?
Tänk om man väljer TÖNTSORTEN? Alla på ICA kommer prata om det...

The Girls Of Florida sa...

jeper; Alla pratar om en på ica iaf. Vad du än köper.
Men kondomen har ju verkligen mycket emot sig verkar det som. Vilken sort ska man köpa? Hur ska man köpa den? När ska man ta upp den vid hånglet? Mycket att tänka på...