onsdag 22 april 2009

Vem ska ta skiten?


Bilden är från Flickr.

Några ölburkar på gräsmattan, gamla kondomer bredvid elskåpet och underliga plastbitar på trottoaren. För att inte prata om alla snuskfimpar, äckeltuggummi och sunkgodisförpackningar som ligger i stort sett överallt. Visst är det tröttsamt. Och fult. Nu har GT tröttnat och därför dragit igång en tävling tillsammans med Stiftelsen Håll Sverige Rent. Kanonbra.

Varken stat eller kommun sägs ha några pengar. Nä, inte jag heller men jag har det åtminstone rent. Skulle man inte kunna spara en a-kassedag i veckan och få några extra hundralappar mot att städa lite? Istället för att ha håltimme kanske ungdomar kan göra lite nytta och iaf städa en liten snutt? Socialbidragstagare kan även dom få några hundra extra mot att dom plockar skit i en park. Gatukontoret kan skicka iväg sina ”titta-på-gubbar” till närmaste strandremsa och låta dom arbeta för sin lön. Det vore på tiden. Vem eller vilka ska ta skiten helt enkelt? För nog fan måste det göras och kan göras. Om man vill. Men tyvärr GT, jag kommer inte städa för att kunna vinna en resa till Danmark. Däremot kommer jag tvätta mina fönster i dag och säkerligen plocka upp några ölburkar på lekplatsen. Igen. Vad kommer du göra och vad skulle man kunna göra för att få ett renare land?

//Nina

4 kommentarer:

Dan... sa...

Gött mos Nina, jag har alltid tyck att arbetslösa o andra latmaskar som Vill göra nått ska kunna, (som du säger) spara några a-kasse dagar lr få nåra 100 för att; städa, skotta snö mm. inget som tar jobbet ifrån de som har, men så att man (de) får göra nått...

P&l //Dan

The Girls Of Florida sa...

Dan: Vad vi glömmer är att vi bor i ett land där man inte får vilja jobba hur som helst. Synd och skam är vad det är. Men kanske ska jag föreslå detta till min vän mr. Pagrotsky? Kanske han sitter inne med något svar.

//Nina

Dan.. sa...

Va, sitter Paggan inne ??

Jag är chockad...

//Dan

The Girls Of Florida sa...

Dan: Det hoppas jag verkligen inte, om det inte är instängd i en vacker poppellund.