lördag 22 januari 2011

Gravstenar åt ett dödsåpet bolagEn ny kökskran sätts in. Inte på begäran utan mer som en del av att bli mer miljömedveten. Detta kostar 30 kronor mer, varje månad i all oändlighet.
Säkerhetsdörren känns mer ok, den var ju iaf frivillig. Den skyddar mig mot inbrott, brand och besparar mig en del av oljuden från svalen. Något som jag gärna betalar 120 kronor extra för, varje månad i all oändlighet.
Det känns lite lockande att byta ut köksluckorna. Några hänger opp och ner, några sitter inte fast och på några är faneren borta på. Tråkigt.
Men jag ska inte klaga för det finns alltid de som har det sämre. Som ledningen hos hyresvärden, det kommunala Bostadsbolaget till exempel. Dom verkar må alldeles fantastsikt dåligt. Så pass dåligt att dom kände ett behov av att shoppa sig lyckliga. Men det var inte tätningslister till alla dragfönster, inte belysning som skänker åtminstone en smula trygghet i kvarteren och nä, inte heller all fågelbajs som fräter sönder fasaderna kunde dom tänka sig att ta bort. Nej nej. Det där vore alldeles för uppenbara saker att ägna sig åt. Istället höjer dom hyrorna och köper in gravstenar. Stora, svarta gravliknande stenar med bolagets logotype på. Och ja, varför inte dom kostade ju bara 6,63 miljoner. Antar att det är sånt vi får betala extra för, varje månad i all oändlighet.
Tack så mycket Bostadsbolaget. Hoppas ni mår bättre.

Läs gärna mer på Aftonbladet,gp och alla rasande läsare.

Men kram på er då!
//Nina

2 kommentarer:

Anonym sa...

Anna Johansson (s) är ordförande i Bostadsbolaget och en sån stor affär har hon naturligtvis godkänt i förväg. Normalt kostar en sådan sten ca 5-10000 kr, men man har saltat priset rejält. Vem har stoppat ner pengarna i egen ficka? Hehe vem tror du? Rignäs och Anna Johansson jobbar som ett dream team, det vet alla med lite insyn, och Anna gör som pappa Göran säger...

The Girls Of Florida sa...

Blir så förbannad. Var är hederligheten och respekten? Giriga människor ska inte ha en chans att påverka andra människor.