onsdag 5 januari 2011

Lite om Skövde, Volvo och den personliga sfärenAtt en man i Skövde fått sparken på grund av hans Facebookstatus har väl ingen missat vid det här laget. Några tycker det är helt i sin ordning. Herregud är man så korkad att man kritiserar sin arbetsplats förtjänar man inte bättre. Det är livsfarligt att yppa sig i den digitala världen, det vet väl alla. Så kan du inte vara tyst eller hålla dig till att berätta hur mycket du älskar din älskling eller vad du åt för mat, ja då kan du lika gärna gå på a-kassa, äta skräp och aldrig mera se åt lyckan. Typ.

Som tur är finns det desto fler, tror och hoppas jag i alla fall, som tycker att Volvo har felat. Tack gode gud för det. För tro tusan att vi måste få vara kritiska och få ogilla saker ibland. För livet är så mycket större än en tacosuppdatering och soffmys, även på en statusrad på fejjan. Den förra detta volvoanställda mannen gick varken till personangrepp eller hot, han var bara lite missnöjd för en dag. Sådana dagar har vi alla haft. Och kommer att ha många där till.

Om det var rätt eller fel att låta skövdemannen avsluta sitt jobb kan diskuteras. Men vad jag egentligen vill diskutera är den personliga sfären på Internet. För det är bara att inse att vi lever och umgås allt mer ute i den ”digitala verkligheten”. Och allt vi förr har sagt och suckat om till våra vänner i en telefon genom gamla Televerkets kablar måste vi väl ändå, med gott omdöme, kunna säga till våra vänner i chattar, på MSN, mail eller som en statusrad på Facebook. Och det måste vi får göra utan att riskera att bli arbetslösa i Skövde.

Vad tycker du?

Läsa
mer om nyheten; Dn.se, Smålandsposten, GT, Österbottens tidning, Folket.se och SvD.se.

3 kommentarer:

Johan sa...

Nej, det är inte ok att sparka någon för att de skrivit något på Facebook.

Men det är en helt annan sak att säga upp ett konsultavtal, vilket ju var det som hände i detta fallet.

Dessutom kan man ju ana att det ligger minst en gravad hund i mossan här. Något säger mig att konsulten på något annat sätt gjort sig omöjlig på arbetsplatsen.

mikebike sa...

Det är då en jävla tur att jag inte jobbar på volvo i skövde.

The Girls Of Florida sa...

Johan, om denne man har gjort fler "tabbar" vet varken du eller jag men borde han inte bli uppsagd på grund av det istället då?

Mikebike, världen skulle vara så mycket fattigare om du jobbade på Volvo.