torsdag 28 augusti 2008

Nog med namnlösa, nakna kvinnor?

Har du någon gång reflekterat över att det finns alldeles för få påklädda damer på våra gator och torg?
Överallt står, sitter och ligger det gubbar, män och blottade fruntimmer. Fruntimmer som dessutom oftast saknar ett namn. Tidningen Amelia har tröttnat och har därför startat "Statyupproret". Att bara en av tio statyer är en påklädd kvinna som till och med har ett namn duger inte längre. Amelia (och Girlsen håller med) tycker att det finns ett lång pärlhalsband av historiska men bortglömda kvinnor. Nog är det vackert med nakna kvinns, men vi är minst lika vackra med kläderna på.

Vad tycker du? Är detta ett bra sätt att driva den feministiska kampen framåt eller är den bara fånig?
Och inte minst, vilken kvinna skulle du vilja se som staty?

//Nina

3 kommentarer:

PN sa...

Att det skulle vara avklätt runt om i staden är faktiskt inget jag tänker på. Avtrubbning kallas det väl, OM det nu är så att ni har rätt i ert påstående.

Det finns ju idel lättklädda män också, men det nämner aldrig någon. Så länge man får man det man vill ha klagar man ju inte. Nu menar jag inte att det är lika, för det är säkert så att det procentuellt sett är fler kvinnor än män som posar i sensommarkylan med för lite kläder.

Som kuriosa körde HM en drive hösten 2000 med just män. Inte för att de var avklädda, utan stiliga och kanske framför allt - manliga. Det tog två dagar innan första insändaren (kvinnlig) började gnälla på GPs morgonsidor om att "han är ful". Ja, smaken är som baken och även om han just i den kampanjen var påklädd tror jag inte folk vill se George Clooney utan kläder.

De flesta kvinnor som posar lättklätt borde f ö inte heller göra just det, eftersom de liknar förrymda skelett mer än folk. Och killarna liknar flickor. Modevärlden är vacker. Not.

The Girls Of Florida sa...

Jag TROR att hela upproret mer handlar om att kvinnor lätt glöms bort. Blir till kuriosa eller "bara" lite ögongodis.
Jag TROR också att upproret vill skapa en diskussion om hur man ser på kvinnor. Alltså lite mer värdighet. Eller nått i den stilen. Kanske ingen fattade ett jota av vad jag menar här. Men jag är kvinna och kan alltså med lätthet glömmas bort. Naken, utan namn, på ett torg.

nakna flickor sa...

i love girls from florida