torsdag 18 december 2008

Copywriters finns inte på riktigt.
Första dagen som arbetslös kreatör gick åt fanders.
Som ni vet måste stenåldersmyndigheten Arbetsförmedlingen vara inblandad för att A-kassapengarna ska rulla in. Och ja vad ska man säga? För girlsen vill det sig inte alls.

Vi knåpade och fyllde i rutor på värsta cp-maskinerna från ett tidigt -83. Varje gång vi skulle spara några hundra idiotsvar blev det fel. "Ett fel har uppstått. Var vänlig försök senare". Inte konstigt att det finns många långtidsarbetslösa i det här landet. Men 5 datorer och nästan en timme senare hade vi åtminstone sparat våra personuppgifter och var nu officiellt inskrivna i Sveriges mest döda förmedling.

Helena som är AD glider runt på en räkmacka för hennes yrke fanns tydligen. Nina som är copywriter fick en seg banan att bita i.
Med nöp och näppe får jag nu söka copyjobb (som om det någonsin skulle dyka upp ett jobb åt mig där) men det var med stor tvekan. För copywriter kan man inte vara hur som helst. Helst ville tanten att jag skulle vara finansjournalist. Cirkusartist skulle också gå bra. Men journalist, utan finans innan, fick jag verkligen inte vara. För då ska jag tillhöra en annan arbetsförmedling och där vill dom inte ha mig. Så nu står jag plötsligt som kotorsreceptionist. För som sagt, man kan inte bara vara en copywriter.

Men gud som haver. Om det är någon som undrar vad en copywriter gör och vilka färdigheter det krävs har arbetsförmedlingen en strålande lista. Copywriter är marknadsföring/PR, direktreklam, korrekturläsning, reklamfilm, textredigering, webbjournalistik, internet/intranet/informationssökning och MS Word.
Då vet ni det.

//Nina

10 kommentarer:

Abbes pappa sa...

Det är det jag alltid har misstänkt. Det är Copywriters dom är MS Word.

The Girls Of Florida sa...

haha ja du Abbes pappa. Du ska veta att det är höga krav som ställs. MS Word...

Rille sa...

AMS - Skitförmedlingen. Känner någon nån om fått ett jobb av Arbetsförmedlingen? Det gör fan inte jag. Deras databas är säkert bara något som ligger som underlag för chefer så att de kan skratta åt folk utan arbete. Skulle fan inte förvåna mig. Ha så lite som möjligt att göra med de där jävlarna. Men öj! Måste ni gå på framtidsdagar och sånt och lära er skriva CV? Hahahahahaha. "Hej, jag heter Helena, jag är AD".

The Girls Of Florida sa...

Rille. Jag blev erbjuden ett jobb där ifrån en gång. När jag redan hade jobb och dessutom pluggade. Varför dom ringde just mig var en gåta.

I går frågade tanten om jaf ville ha hjälp med att skriva mitt CV. Jo jagtackar ja. "Hej jag söker jobb som copywriter kan du hjälpa mig att skriva mitt CV?"
SUCK.

The Girls Of Florida sa...

Japps, för fröken AD gick allt strålande fint. Så när som på en tappad haka och en dödande blick när jag försökte förklara att "njaäe, jobben kanske jag inte får genom eran underbara (skit)förmedling".

Jag kunde till och med fylla i photoshop på cp-maskinen. Då tappade jag hakan.

Entapir sa...

Nu tycker jag ni är lite taskiga.
Det finns faktiskt massor av jobb på ams. Homepartysäljare av erotiska artiklar, Resande säljare, dammsugarförsäljare och innesäljare för att bara nämna några. Alla kräver att du kan jobba nattetid och fuska med skatten eftersom lönen är svart eller på provision. Och att du kan MS Word såklart.

The Girls Of Florida sa...

Jag behövde varken kunna MS Word eller Internet. Tackar den skäggiga mannen i himlen för det.

Entapir- Det låter finemang. Ser ut som att jag har en ljus framtid ändå. Och ett jobb efter jul. Gött och tack.

The Girls Of Florida sa...

Entapir. Kanske var vi hårda och brutala mot AMS. I dag kan jag till exempel välja på fjäderfäuppfödare, maskinbefäl och nagelteknolog. Och är inte det varje copywriters dröm så säg.

//Nina

PGW sa...

Entapir, glöm inte de fina häxjobben som dyker upp ibland.

Jag letade för några år sedan originalarjobb. Filmmontör var visst det närmaste jag kunde komma i deras databas.

AMS är så dött att det finns ingen ände på det. Tyvärr måste man manglas igenom deras idioti för att få A-kassa. Helt sanslöst.

The Girls Of Florida sa...

PGW. Filmmontör, låter oerhört tekniskt och svårt.
Jag kunde välja på annonsproducent när jag sökte som copywriter. Någon som har erfarenhetav just den titeln?

//Nina