onsdag 3 december 2008

Fejk-tribal-tatuering kostar inget extra.


Med påsar under ögonen, rosett i håret och en ihopknövlad regnfuktig Metro är ingen överlycklig. Speciellt inte om klockan är 07.30 och du står i en sillburk, linje 25. Dessutom innan morgonkaffet. Eller "Guds dryck" som girlsen kallar det.

Att få plats med att läsa en tidning på bussen kräver list. Eller två vik. Minst. Men igår morse var det definitivt värt det.

Reklamnörd som jag är bäddar för en viss selektiv perception. Annonserna är helt enkelt viktigare än artiklarna. Joho, är du reklamare vet du vad jag menar. Det är bara att lägga upp korten på bordet och erkänna. Det är en arbetsskada.
Ofta blir jag besviken. Många annonser är bara tråk. Liksom den här. Tills jag upptäcker en fräsig liten asterisk som leder till en rejäl bonus.

Och jag fick ett litet flinskratt. Som för övrigt få lyckas med på morgonkvisten.

Bravo.

Eftersom att jag inte har den blekaste vilken målgrupp dom har ger jag mig inte in i diskussionen om det är rätt eller fel. Om alla fattar och så vidare. Mig funkade den väldans bra på.

Rubrik: Inga uttagsavgifter i utländska automater*

*Inte ens om du ska lägga pengarna på en fejk-tribal-tatuering, vilket egentligen borde vara förenat med någon slags straffavgift.
//Helena

4 kommentarer:

Linda Lindstedt sa...

Humor! I like. Jag antar att malgruppen ar just dom som var med pa tiden da tribals pa Kos var lika hett som luciakronor den 13 dec.
Jag har tyvarr inga bra exempel pa lika snygga annonstexter da den ungerska upplagan av Metro ar rena gallimatias-testen for mig.

PGW sa...

Såg den i tunnelbanan, rolig! Men vilka är det som har gjort den?

The Girls Of Florida sa...

Tänkte undvika den frågan eftersom att jag inte hade en aning. Men efter cirka en sekunds research fick jag fram King. Så, bra jobbat King.

Finns mer smarrigt att läsa på:
http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=202989

PGW sa...

Jag iddes inte googla. går fortare att fråga på blogg :-)