fredag 23 oktober 2009

Floridabrud och Entapir, i en tidning nära dig.


Jag har pysslat lite tillsammans med Faluns vassaste kille, Jesper Wallerborg (Entapir). Resultatet ser du här och i nästa nummer av Cap & Design.
Uppgiften var att designa om och förbättra en känd hemsida. Valet föll på Platsbanken som både är trött, rörig och väldigt, väldigt kommunalflashig. Inget svårt val med andra ord. Och om jag får säga det själv lyckades vi riktigt bra.
Applåd tack.

För säkerhets skull. Är du från Försäkringskassan, facket, A-kassan eller Arbetsförnedringen så ska ni veta att detta gjorde jag på min fritid och dessutom helt gratis. Så det så.

5 kommentarer:

Tessan sa...

Props to you. Bra initiativ. :-) AMS vore verkligen välkommen in i 21:a århundradet.

The Girls Of Florida sa...

Tessan. Tackelitack! AMS borde stå med öppna famnar istället för att tycka att dom har gjort en snyggare sida som alla är sååå vana vid att använda. Den har ju fungerat ända sedan 1995.

deeped sa...

Vilken jävla yxkommentar från snubben på deras IT-avdelning: "platsbanken har funnits sedan ... så många är vana vid..." Eh... så man är inte intresserad av att försöka förnya så att folk kan hitta jobb och därför slippa söka hos dem? Jösses...

Den tjocke konsulten sa...

Kul att se hur ni skissat och resonerat för en som inte är insatt i webbranschen!

Hur skall kopplingarna till fejan och Twitter leverera nytta för arbetsgivare, arbetssökande och AMS? Skall man prenumerera på en feed med nya jobb som antas passa ens profil? Tipsa andra om jobb via twitter?

Jag upplever det som att kopplingar till F&T är ett "måste" idag men att den konkreta affärsnyttan är som bäst tveksam.

The Girls Of Florida sa...

deeped, Känns som landets ihopsamlade bakåtsträvare. Vi pratar om myndigheten som fortfarande tipsar om telefonkatalogen.

Den tjocke konsulten, Precis som du säger. Det är lite av en standard idag att göra kopplingen till Twitter, FB osv. Och på så sätt får man en bra spridning och exponeringsyta som i sin tur är till fördel för AMS.
Nu var det kanske inte just det som var den stora grejen med ombygget utan den nya sökfunktionen och en mer användarvänlig "Min Sida".