onsdag 14 oktober 2009

Ams är trams.Jag har tidigare berättat om mina äventyrArbetsförmedlingen. I måndags var det dags för ett nytt. Orkar ni läsa? Ok, då fortsätter jag.
Som sagt, i måndags var jag kallas för en så kallad avstämning. Vad det egentligen innebär är det ingen som vet. Men eftersom jag har skaffat mig ett snöskottarjobb (om det nu blir någon snö vill säga) kände jag att detta var ett möte som kunde sluta med en klapp på axeln. Ack vad jag bedrog mig. Amsgubben, tom blick och med fotriktiga sandaler, tittade misstroget på mig när jag berättade om mitt eventuella vinterjobb. Istället för den uppmuntrande axelklappen sa han ”Nu förstår jag att du är sarkastisk.” Men för i helvete gubbajävel! Din dödslängtare. Ditt människoförakt är större än din frus hängmage. Ett grattis vore på sin plats. Men du, du bara står där och låtsas jobbar, tänker på trasiga bildelar och undrar hur Oldsberg kommer på alla sin underhållande skämt. Fan ta dig! Du är så oinspirerade att hälften vore nog.
Allt det där kvävde jag såklart i hjärnan, lite hyfs har jag ännu kvar. Istället lovade jag dyrt och heligt att jag faktiskt inte alls var sarkastisk utan glad över att få skyffla snö. Det är ett jobb lika bra som något annat. Ok svarade gubben. Så du har redan gett upp hoppet om att jobba som copywriter? Men va tusan. Vad är det för fel på karl? Vem har råd att vara kräsen? Inte jag i alla fall. Men visst har du ett copyjobb till övers tar jag tacksamt emot det. Om inte skottar jag snö, bär kartonger, stämplar in varor. Vad som helst.

Gubben avslutade mötet med att fråga om jag ville ha en jobbcoach. Om det är en jobbcoach från Arbetsförmedlingen tackar jag vänligt men bestämt nej svarade jag och gick hem. Tack Ams. Utan er vore jag hjälplös och förtappad. Verkligen.

Puss Puss
//Nina

3 kommentarer:

henric sa...

Vet precis vad du menar! Jävligt trötta typer. AF Hisingen har dock en stjärna, Tomas Brundin, så glad att man först blir lite lätt rädd för honom. Men när man kommit över chocken är han grym.
Har förretsen funderat på att starta en alternativ Arbetsförmedling. Bara bestämma ett fik där man träffas, en massa folk som inte tappat livslusten, spånar idéer och peppa. För det är fan inte sunt att ens vara i AF's lokaler.

Tessan sa...

Du kan ju alltid satsa på ett jobbcoach från en av rekryteringsfirmorna eller nåt.
Heh. Men du, lågkonjukturen kan väl inte vara för evigt va? Dessutom har jag hört ryktas att många företag faktiskt är i desperat behov av, och vill ha, folk som kan skriva. Jag har förstås ännu inte hittat ett sånt företag. Men det finns rykten.

The Girls Of Florida sa...

Henric, Läser vi varandras tankar? Ska vi dra igång något ihop? Det är alltid lättare att vara två. Maila mig på thegirlsofflorida@gmail.com så pratar vi vidare om det.

Tessan, Låter som ljuv musik för mina öron. Hoppas det är mer än rykten. Du kanske vill dra igång något med mig och Henric? Du kan också maila såklart :)

Kram på er
//Nina