fredag 21 november 2008

Plusenergi verkar inte gå någon ljus framtid till mötes.



Konsten att prata så att mottagaren lägger dövörat till vill få människor bemästra. Men några som uppenbarligen struntar i vad dom säger och hur är Plusenergi. Inte nog med att dom på ett totalt osexigt sätt pratar om antal tusen kilowattimmar per år, dom trycker till studenter också.

Rubriken "Hallå alla studenter! För bara 5 kronor i månaden kan ni byta upp er till miljömärkt el." Jaha. Ja det va la om inte särskilt spännande men informativt.
Kanske skulle det räcka med den texten? Allt vi behöver veta säger dom på en gång. Någon som inte fattar detta studenterbjudande?

Brödet: "Bor du i lägenhet och förbrukar cirka 3 000 kWh/år kostar det faktiskt inte mer än fem kronor extra per månad att byta från vanlig el till el från vind- och vattenkraft. Bor du i villa och förbrukar cirka 25 000 kWh/år blir det visserligen lite dyrare, men en merkostnad på runt 40 kronor i månaden borde inte kännas alltför betungande med tanken på vad pengarna används till.
Plusenergi har el som är småskaligt producerad på lokal vind-och vattenkraftverk. Så kom igen nu alla studenter, skippa nudlarna och byt upp er till miljömärkt el. Det betyder mycket för både miljön och era matvanor. Tycker du att det här låter vettigt är det bara att gå in på plusenergi.se så får du veta mer."

Japp. Världens längsta meningar med noll charm.
För det första. Om man inte bor i villa eller möjligtvis bostadsrätt, har man då koll på hur många äckliga kilowatt man gör av med?

För det andra. Ursäkta jag trodde annonsen riktade sig till studenter. Dumma mig som lät mig luras av bilden och rubriken.

För det tredje. Vad vet Plusenergi om vad som känns i min plånbok? 40 pix kan vara mycket för en del. För många inte. Men att skriva "borde inte kännas alltför betungande" ger inga pluspoäng.

För det fjärde. "med tanken på vad pengarna används till". Vad går dom till?

För det femte. "Så kom igen nu alla studenter, skippa nudlarna och byt upp er till miljömärkt el. Det betyder mycket för både miljön och era matvanor." Ok, här plötsligt dök studenterna upp. Förvirrande.
Är man student eller har mindre pengar och skippar nudlarna en dag i månaden, vad äter man då? Ingenting? Ett glas vatten? En rå potatis?
Och vad betyder egentligen det för matvanorna. Tycker inte det låter hälsosamt iaf.

För det sjätte. I rubriken står det 5 i brödet fem. Varför?

För det sjunde. Nä jag tycker inte detta låter vettigt. Alls.

Totalt becksvart för Plusenergi eller tycker du att dom verkar gå en ljus framtid till mötes?

//Nina

2 kommentarer:

Entapir sa...

Sorgligt att se något så ängsligt förvirrat från några som verkar ha riktiga konkurrensfördelar.
Och varför duracell-logo?

The Girls Of Florida sa...

Jesper: Det mesta med den här kampanjen är ett mysterium. Hur tusan lyckades dom övertala kunden?