söndag 6 september 2009

Släpp tändaren och gör som Zlatan.


Ett mål behöver inte vara snyggt. Det behöver inte gå till någon topplacering på Youtube och jordens alla sportkanaler. Inte heller finns det krav på att målet ska vara mästerligt. Allt som behövs är att bollen tar sig över det vita målsträcket. Det är allt. En som verkligen bevisade detta igår var såklart Zlatan. Och herregud så han bevisade. Det spelar faktiskt ingen roll att det inte var så mycket mer han gjorde igår. För i dag (liksom alla andra dagar) älskar jag skånepågen.

Zlatan visade inte bara att han är värd sin gulblåa tröja, han visade också att det är fullt möjligt att skapa sig en framtid på egen hand. Utan att bränna bilar. Utan att kasta stenar mot räddningstjänsten. Och utan att klaga på sitt boende i förorten. Det ni, snorungar på Hisingen (med flera ställen). Hade inte det vart något att ta efter? Ni verkar ju vara fulla av energi, påhitt och kraft. Varför gör ni inte något bra utav det istället? Satsa allt ni har på något ni gillar. Öva, kämpa och slit. Vill ni något mer era liv, så visa att ni fixar det. För just nu visar ni bara att ni är ett gäng bortskämda gnällspikar. Jag menar inte alla kommer bli fotbollsproffs. Det vore ytterst märkligt. Men du där som gillar att måla graffiti kanske blir kulturarbetare, gifter dig med en syslöjdslärare och bosätter er i Majorna. Du, ja du där som kastar dom allra största gatstenarna kan börja kasta diskus och blir en stjärna i Bulgarien. Eller bli plattsättare och förgylla våra gågator med kullersten. Och du där borta med tändaren i högsta hugg. Ja du kanske blir fakir och få uppträda för hela kungafamiljen på Viktoriadagen. Vem vet.

Men ta tag i era liv för det är ingen annan som kommer att se till att du blir nöjd med det. Hur bra tror ni Zlatan (eller piggsnöret Elmander, ursinnet Mellberg eller kämpen Safari för den delen) hade varit i dag om dom ägnat sig åt fånerier som bilbränning och stenkastning? Just det. Inte särskilt bra. Kom ihåg att målen behöver inte vara snygga, men in ska dom.

Kram
//Nina

2 kommentarer:

Tesa sa...

Snyggt skrivet! *tummen upp*

The Girls Of Florida sa...

Tesa; Tack. Kommentarer som din är bättre än en solig vårdag med nybryggt kaffe.

Kram
//Nina