tisdag 1 september 2009

Tillbaka hos cp-kulan.


Förmodligen sommarens sista varma dag och min första dag som arbetslös. Igen. Det där med att harva runt på A-kassa och Arbetsförmedlingen är inte riktigt min grej (det kan du läsa om här). Det är inte där jag vill göra karriär. Det är inte så jag vill leva mitt liv. Och det är verkligen inte där jag får utlopp för min kreativitet. Däremot är det där jag får utlopp för min ilska, min bitterhet och det är där jag låter all min vrede rinna ut som fisar i en tältduk.
Så här gick det idag:
Amssurtant ”Men vad är du för nått egentligen?”
Jag, ännu inte alltför uppgiven ”Copywriter. Jag är copywriter.”
Surtanten tittar på mig över sina läsglasögon från Shellmacken ”Men sånna jobb finns väl inte, det har jag aldrig sett. ” Hon knappar lite på tangenterna och fortsätter ”Nä, vi har inga sånna jobb men det finns ett jobb som receptionist i Stockholm.”
Japp. När solen slutar skina kan yrket copywriter skina med sin frånvaro. I alla fall om du frågar häxan surtant på Ams.

//Nina

13 kommentarer:

emma sa...

Hittade hit via Heja Abbe :) Har läst lite i tidigare inlägg och detta verkar vara en blogg i min smak.
Känner igen mig allt för väl i vad du skriver om a-kassan och ams. Är heller inte speciellt förtjust i någon av dom.

The Girls Of Florida sa...

Kul att du inte bara hittat hit utan att du dessutom är nöjd. Det är som socker för mina öron (eller ögon borde jag kanske skriva) speciellt efter ett amsbesök :)

Kom gärna tillbaka Emma och ha en fin kväll!

//Nina

Anjo sa...

Beklagar - varför hände inget på praktikstället?

The Girls Of Florida sa...

Ja...ska vi ta en öl istället?

Johan sa...

Jo men hej vad galet. Att man ens kan säga ”Men sånna jobb finns väl inte, det har jag aldrig sett.”

Det är lite så att man undrar om hon verkligen trodde att du kom in och letade ett fantasijobb, och då undrar man ju om det händer henne ofta. Man kanske borde börja söka jobb som parallellekvilibrist eller elefantreparatör, på pin kiv.

Världen är galen i vilket fall. Hoppas du slipper vara i klorna på häxan surtant så värst länge.

The Girls Of Florida sa...

Johan, galet är bara förnamnet. På Platsbanken kan man söka som både tomte och bar personal men copywriter är bara ett stort svart hål. Galet.

//Nina

Tessan sa...

Yup, det där känner jag igen. För det är ju inte egentligen AF som har hand om kreativa yrken utan AF Kultur. Vanliga AF 'får' inte rekrytera till såna yrken. Samtidigt som det är stört omöjligt att bli medlem på AF Kultur om man inte har jobbat i typ 10 år, har skrivit en bok eller två och ställt ut skulpturer på stan... (Sen att skribenter inte skulpterar hör nog inte till saken tror jag.)

The Girls Of Florida sa...

Visst är det så. Det är en lite extra krydda som arbetslös, att höra att man inte hör hemma på någon av deras kontor men att man på nåder kan få vara med. Stärker gott i ryggraden.
Men varför ska kulturarbetare ha ett egen place? Ska man inte söka all möjliga slags jobb? Begriper verkligen inte hur det hela är uppbyggt men det finns väl säkert någon mening med det också.

Tessan sa...

Meningen tror jag bestämt kallas 'vuxenkontroll', det är som vuxendagis fast inte i skolmiljö. Istället ska vi lära oss att söka rätt antal jobb varje vecka och prata snällt med handläggare/jobbcoach för att känna att vi trots allt fortfarande har en högre stående varelse över oss även om de inte är en chef. AF Kultur uppfanns nog för att de stackars vanliga AF-arbetarna skulle slippa sitta som frågetecken när reklam, kommunikation och konst kommer på tal. Tyvärr verkar allt snarare ha blivit mer komplicerat, men ingen sa att administratörer var bra på att tänka utanför ramarna.

The Girls Of Florida sa...

Men varför finns det då kulturarbeten på den "vanliga" AF+ Iblande kan man hitta tex annonsskribent där som är en äldre variant av copywriter? Är det bara av hjärtlighet mot de oetablerade?

Tessan sa...

Ren och skär ignorans skulle jag tippa på.

Niklas sa...

Jobbar som copywriter och skulle aldrig söka jobb via arbetsförmedlingen. Jobrapido.se är isåfall bättre men bäst är ändå att söka upp reklambyråer du vill jobba på och ta med din portfolio och gå dit. De flesta är ju nyfikna av sig.

The Girls Of Florida sa...

Jag tror inte att någon inom reklam, säkert med flera andra brancher, söker jobb via AF för att man tror på ett napp. Som arbetslös måste man vara inskriven där.

//Nina