onsdag 2 december 2009

Rumprök.


Pinsamt att ens komma på tanken, men att sen gå hela vägen och publicera skräpet är totalt hjärnsläpp. Att fälgannonsen sedan blev fälld för könsdiskriminering är inte svårt att förstå. Svårare är det att förstå varför det kommer rök ur rumpan på den översta tjejen.
Någon som har en bra gissning? Gasutsläpp?

Puss på er!
//Nina

5 kommentarer:

Johan Fernow sa...

Kanske Mystikens Vacuum som kommer krypande? ;-)

The Girls Of Florida sa...

Kankse Johan, kanske. frågan är om vi vill veta vad det är som läcker ut...:)

Anonym sa...

men du, varför göra dig dum? ok, annonsen är inte nått du gillar men face the fact, du gillar nog inte fälgarna heller, inte bilen de ska sitta på inte kulturen de människor som åker i den lever i heller.

Dvs, annonen riktar sig inte till dig och den som den riktar sig till gillar säkert inte det du gör.

Vi människor är olika, cch vi lever i olika kultirer. Inse att denna annons säljer fälgarna och därför finns den och är bra.

Du som inte är en del av denna kultur kan inte bedömma innehållet i den, du saknar koderna, kunkapen och förståelsen vilket gör att du feltolkar hela nnehållet.

Du kan inte komma ifrån att du ser bilden/annonsen genom dina erfarenheter, dina fördomar och dina preferenser. Du kan inte förstå den, tolka den eftersom du saknar redskapen.

På samma sätt som du hånar denna annons och därigenom dem den vänder sig till så skrattar de åt dig, dina vänner och era kläder, musik och värderingar.

Vi har alla samma värde men inte samma värderingar.

Ska du kunna kommunicera med denna grupp människor, denna subkultur så måste du känna dem. Om inte kan du bara kommunicera med dina vänner och din egen subkulturela krets.

vänliga hälsningar

A

Ps, jag vet, det är fegt att vara anonym , men jag är sjukskriven, utarbetad osv. pallar troligen inte att forstätta diskussionen men kan inte låta bli att säga nått. Jag har fixat med kommunikation, bild, konst och reklam ganska länge och på många sätt, försöker nu låta bli att angagera mig men det funkar inte så bra. Ha det gott, vi kommer troligen inte att kunna påverka varandra men min åsikt är klar, tyck vad du vill om bilden men moralisera inte och inse att om du förlöjligar den så kan samma sak sägas om dig och... skiten funkar, vill minnas att ABS är stora i sin branch och då gör dom ju rätt mot sin målgrupp.

The Girls Of Florida sa...

Grattis, jag tror du har skrivit den absolut längsta kommentaren. Kul!
Detär helt ok för mig att sakna precis alla verktyg som krävs för att förstå och gå ut i försvar för objektifiering. Missförstå mig inte, jag tycker kvinnor är vackra. Men att sälja fälgar med hjälp av i stort sett nakna porrtjejer är bara fantasilöst. Vilken kultur du än tillhör. Skratta om du vill. Jag bjuder på det.

Och ja, det är fegt att vara anonym. Ingen sjukskrivning räddar dig från det.
Men ha det fint och krya på dig.

//Nina

Magnus sa...

Men.. om det funkar, får det inte vara fantasilöst då?