måndag 23 februari 2009

Arlasagan del 1

På jakt efter något roligt, spännande eller bara ett tidsfördriv satt jag för ett tag sedan hos en vän och rotade bland hennes prylar. Där fanns hundtidningar, kataloger och en guldgruva. Vad ska man annars kalla Arlas gamla reklam "Mamman som inte ville stå vid spisen! En sommarsaga för barn och vuxna från Arla".
Därför kommer jag denna vecka att bjuda er på gammal hederlig underhållning.
Luta er tillbaka här kommer Arlasagan del 1.Den här mamman hette Anna Sofia Magdalena och hade elva barn. Hon var gift med Sven Petter Niklasson och dom bodde i ett stort gult trähus med gröna fönsterluckor.
Barnen var födda jämnt över hela året, fast olika år förstås, och därför hade dom fått namn efter årets alla månader. Den äldsta hette Januari och den yngsta December. Men ingen hette Juli, för då var det semester.

Alla barnen gick i skolan och det gjorde Sven Petter Niklasson också, för han var skolvaktmästare. Även Anna Sofia Magdalena jobbade utanför hemmet. Hon var världsberömd i hela Storkommunen för sin kokkonst och lagade all maten åt dom som arbetade på Den Stora Fabriken i Centralorten.
Nu kunde man tro att Anna Sofia Magdalena var en förtryckt liten varelse, som inte gjorde något annat än stod till pass dygnet om. Men så var det inte alls. För Facket hade ordnat det på så vist, att hon hade bestämda arbetstider. Och alla hennes barn hjälpte till hemma. Liksom Sven Petter Niklasson som själv bäddade sin säng varje torsdag.

Fortsättning följer.

//Nina

2 kommentarer:

Vero sa...

Underbart! Kan inte du lägga in högläsning så kan jag lyssna innan jag ska sova?

The Girls Of Florida sa...

Det hade vart nått. Girls of Florida som ljudbok.