måndag 6 oktober 2008

Rosa bandet behöver hjälp


Herregud, vad är det som händer? Har alla copywriters blivit världens tråkigaste människor eller finns det bara adsnubbar kvar i denna bissara värld? Vad har Girls of Florida sagt om att börja brödtexten med att säga att rubriken bara är ett skoj? Precis. Vi har sagt no, no och superno.
Annars kan det stå precis vad som helst. "Läs det här och få alla pengar i hela världen - nä vi skoja bara", "Ät en glass och rädda världen - oj ett litet skämt". Fatta, det går inte. Det är inte roligt. Det är inte bra. Det är inte fyndigt.

Rubrik: Nu även i herrstorlek.
Brödet: Vi skojar, naturligtvis. Vår poäng är att det funkar att bära rosa bandet även om man är man. Bröstcancer är ju inte en kvinnofråga, det är en fråga för alla, oavsett kön. Stöd kampen mot bröstcancer genom att köpa rosa bandet.
Vi tänker besegra cancer. Vill du vara med?

Jag vill gärna tro att män är, precis som kvinnor, en tänkande varelse. En varelse som redan har förstått att dom kan ha ett rosa band på kavajslaget. Och meningen "även om man är man" snälla, rara vad skriver du? Hallå herr eller fru copywriter...du håller på att dö! Snälla vakna!

Besegra gärna cancern men låt någon annan hjälpa er med annonseringen.

//Nina

4 kommentarer:

The Girls Of Florida sa...

Jag hoppas att det finns ADbruttor kvar också. Annars håller jag med grisfarmarnina till punkt och pricka.

The Girls Of Florida sa...

Klart det finns ADbruttor. Dom är det finaste.

Anjo sa...

Jo, vi kan tänka (åtminstone en del av oss)

Kan bara hålla med, i övrigt. Lite yxskaft över den där annonsen.

Bullan sa...

Jag kommer aldrig komma i herrstorlek promise! Däremot skall bullan.se växa promise det me pls give me some ideas to write about jag har tooooooooooorka :)