söndag 12 oktober 2008

Skrota könet


Det var ett evigt tjaj om Herr Gårman. Både Kontaktmannen,Ronnestam och säkert tusen andra bloggare har redan ventilerat ämnet. Och Girls of Florida är inte sämre.
Det är enbart befängt, löjligt och totalt verkningslöst att tillverka en Fru Gårman. Men det finns tydligen en del förvirrade människor som blir toklyckliga av en kvinna på vägen. En av dom är "Trött, Feminist och man" som häromdagen skrev en insändare i Metro. Han tycker att citat "Jag blir trött på er som inte fattar poängen med fru Gårman. De få gånger en kvinna får symbolisera människan i allmänhet gnälls det. Staten gör ju bara sin plikt och behandlar män och kvinnor lika, reformen är jämförelsevis billig och inskränker inte på någons frihet. Vad exakt är så provocerande?"

Jo du ditt lilla offer, det kan girlsen tala om för dig och dina kamrater.
1. Poängen med att gubben heter Herr Gårman är helt enkelt här går man. Herr gårman. fattar du poängen? Det kallas ordvits eller något i den stilen.

2. Kanske finns det inte lika många mansskyltar som kvinnoskyltar. Men spelar det någon roll? Eller är kvinnor tappade bakom en vagn och tror att dom (vi) inte får gå över vägen om det inte är en kvinna på bilden. Och vilken kvinna vill se ut som det miffot? Och kan vi vara säkra på att Herr Gårman är en man? Korthårig kvinna i långbyxor, känns det igen?
Och vad då människan i allmänhet? Är inte människan i allmänhet ett "hon" ord. Räcker det inte med att vi kvinnor har hela begreppet människan och klockan, måste vi ta en j***vla skylt också?

3. Staten gör bara sin plikt säger du. Personligen hade jag mer gillat om staten såg till att det blev lika lön för lika arbete och så vidare. Men det kanske bara är jag.

4. Det är provocerande att det läggs pengar på helt onödiga saker när det är just pengar det är ont om på flera ställen. Just det är provocerande. För vilka slag vinns med Herr Gårman?

Vem skriker och kvider högst? Den osminkande och kroppshåriga tanten eller den lönnfeta gubben med trångsynthet.
Kan vi inte sluta tänka på snoppar och muttor och istället se varandra som individer. Kan vi inte prata jämställdhet istället för feminism? För ärligt talat ska det kvoteras in kvinnor i mansyrken kommer jag arbeta för att det ska bli lag på att det enbart är kvinnor som får laga bilen, göra lumpen och köra lastbil med rumpan full av hemorrojder. Eller så skrotar vi könet.

//Nina

7 kommentarer:

Maria sa...

Strålande skrivet. Vad hände med att välja sina fajter? Herr gårman är en jag är villig att "förlora" i utbyte mot något betydligt högre upp på viktighetsskalan.

Johan sa...

Allt för mycket kommunikation baseras på ordvitsar i det här landet.

Katja sa...

I say AMEN to that sister!

The Girls Of Florida sa...

Maria: Tack. Håller med, jag "förlorar" gladeligen varenda skylt åt männen. Det finns långt mycket viktigare saker att kriga om.

Johan: Hellre ordvitsar än idioti.

Katja: Lustigt att tjejerna här håller med och den enda mannen verkar tveka. Men amen till det med ;)

Anonym sa...

"Är inte människan i allmänhet ett "hon" ord. Räcker det inte med att vi kvinnor har hela begreppet människan och klockan, måste vi ta en j***vla skylt också?"
Bästa jag läst på länge :D mera!!

Nu kom jag på att den där skylten är kanske jättebra reklam för Sverige som det mest jämnställda landet? Brukar ju vara debila fjantfrågor som folk tar åt sig..

The Girls Of Florida sa...

Åsså en grej till. Vi kvinnor ser tydligen, generellt, ut som förrymda psykpatienter om man tror den här formgivaren. Herregud.

The Girls Of Florida sa...

Sitter och funderar på en turistkampanj där vår sagokung pratar om vårt oerhört jämnställda land där vi tom har kvinnliga Herr Gårmanskyltar. Kan bli riktigt bra. Not.